Volvo S90 modell bil, viser den helt nye modellen


Via Broom: Modellbiler er ingen lek. I alle fall er det ikke det, når de lages helt like en splitter ny modell som enda ikke er vist offentlig. Og særlig er det ikke morsomt, for produsenten Volvo, når bilder av den ferdige modellbilen lekker ut på nettet før vi har fått sett den ordentlige bilen.

Vi aner oss at det pågår en aldri så liten klappjakt på syndebukken, som har sørget for at en hel verden nå får se den nye modellen til Volvo før tiden.

Men nå er jo skaden gjort, så la oss se nærmere på bilen som blir merkets nye premiumbil.

S80 og V70 ut – S90 og V90 inn

Volvo, med sine kinesiske eiere, er skikkelig på hugget om dagen. De opplever eventyrlig suksess med andre generasjon av SUVen XC90. Men har på ingen måte planer om å hvile på laurbærene.

14 nye modeller er planlagt de neste fire årene – og første modell ut er altså oppfølgeren til den store sedanen S80. Det navnet fases ut, og i stedet heter den nye S90. Den vil også komme som stasjonsvogn – V90. Det blir på sin side erstatteren for dagens V70.

I utgangspunktet hadde nok Volvo tenkt å vise S90 i Detroit i januar, så får vi se om bildelekkasjen påvirker de planene.

volvomini2

Audi-likehet

Auto, motor & sport skriver på sine nettsider at de har vært i kontakt med kilder som går god for at modellbilene virkelig viser hva vi har i vente.

Det vil i tilfelle si at vi får en front som er mer eller mindre identisk med det vi så på de barske konseptbilene Concetp Coupe og Concept Estate. Det er også klare likheter med dagens XC90.

Det er ellers tydelig at taklinjen blir langt mer fallende, og at en går bort fra det helt tradisjonelle sedan-designet. S90 blir således litt mer lik Audi A7 – men skal ikke bli en femdørs kombi. Volvo fortsetter med fire dører.