Nye bilavgifter rammer småspiste folkebiler

Via VG: Med «den nye bilpakken» får ordinære Toyota-modeller med hybridmotorer en avgiftsøkning på nesten 10.000 kroner i forhold til regjeringens første forslag.

Dermed er det ikke alle biler som blir billigere å kjøpe etter årets budsjettsdrama.

– Jeg skjønner at bilbransjen rister litt på hodet over manglende forutsigbarhet når en av de ikke-ladbare bilene som bruker aller minst drivstoff får slike utslag, sier forlagsredaktør Per Morten Merg i Bilforlaget, som gir ut flere bilrelaterte publikasjoner.

– Vi regner på de nye avgiftene nå, men foreløpig kan vi se at for eksempel Toyota Prius, som slipper ut 76 gram CO2 og i dag har en avgift på 29.000 kroner i avgift, vil få en betydelig økning. Med det opprinnelige forslaget skulle bilen få en reduksjon på 6500 kroner. I stedet går den opp 2500 kroner, sier Merg.

For de ladbare hybridene i luksusklassen blir endringene fra det opprinnelige budsjettforslaget marginal. Den ladbare hybriden Volvo XC90 T8 skulle i det opprinnelige forslaget gå ned med 100.000 kroner.

– Med gårsdagens vedtatte nybilavgifter går den ned med 99.000 kroner, sier Per Morten Merg.

Lørdag kom regjeringen og samarbeidspartiene frem til enighet om statsbudsjettet for 2017. Det innebærer nye bilavgifter.

Toyota rammes hardt…..

Les hele saken her: http://www.vg.no/forbruker/bil-baat-og-motor/bil-og-trafikk/nye-bilavgifter-rammer-smaaspiste-folkebiler/a/23863631/