Lekket epost avslører desperat Tesla-sjef?


Via DN.no: Hver eneste bil vi har mulighet til å levere

Tesla-aksjen fikk juling på børsen i USA i forrige uke, med et fall på over fire prosent bare på onsdag alene.

Det er med på å sette press på Tesla-sjef Elon Musk.

I en epost til alle de ansatte hos elbilprodusenten oppfordrer Musk personalet om å øke produktiviteten og lønnsomheten og levere «hver eneste bil vi har mulighet til» før utløpet av tredje kvartal, i et forsøk på å vise positiv kontantstrøm, skriver Bloomberg som har fått bekreftet utsendelsen fra en talsperson hos Tesla.

– Tredje kvartal er vår siste sjanse til å vise investorene at Tesla i hvert fall klarer en liten positiv kontantstrøm og lønnsomhet før Model 3 når full produksjon, skrev Musk i eposten.

En knivsegg unna

Ifølge Musk er tredje kvartal «kritisk» for selskapet og de er nødt til å levere et bra tredje kvartal. Musk skriver at de bare er en knivsegg fra å levere gode resultater, men at det i hvert fall de neste 4-5 ukene kreves maksimal produksjon kombinert med alle kostnadskutt som er mulig å få til.

En av årsakene til at det er viktig for Tesla og Musk å kunne vise til en positiv utvikling er at selskapet planlegger å hente friske penger i markedet som trengs til den kraftige veksten som er planlagt.

Musk har ifølge Bloomberg nylig fremskyndet planen om å produsere 500.000 biler i året med to år fra 2020 til 2018.

Med tanke på at fjorårets produksjon endte på 50.658 biler, og at årets produksjon ventes å bli rundt 80.000, er det viktig for Tesla og Musk å vise investorene at ting nå begynner å gå riktig vei for elbilkjempen.

Tesla «svei av» 611 millioner i «cash» i første halvår i år, og 2,2 milliarder dollar ifjor, ifølge data som Bloomberg har hentet inn.