Lastebil næringens Tesla?


Via broom: Oppskriften ligner ikke rent lite på Tesla…

Elektrisk super-lastebil med 2000 hk er på veien før nyttår.

Mange har sett dem i virkeligheten, andre har sett dem på film eller kino. De amerikanske lastebilene.

Store som hus, alt annet enn aerodynamiske, med enorme motorer bak massive griller og med grove eksosrør langt over taket på hytta, de spyr ut eksos verdig et kinesisk kullkraftverk. Slik har det vært. Lenge.

Mye tyder nå på at det er et kraftig generasjonsskifte på gang. Bilen du ser på bildet over kan forandre alt. Akkurat nå tyder mye på at lastebilen fra Nikola Motor Company kan endre grundig på vår oppfatning av lastebiler.

lorry2

Tesla-historien på nytt?
Denne har nemlig potensial til å bli det for lastebilene som Tesla har vært for personbilene. En ikke så rent liten revolusjon.

Nikola One heter den. Den er både diger og ikke minst kraftig. Den er utstyrt med ikke mindre enn seks el-motorer – en på hvert hjul – og ett batteri på 320 Kw. Dette skal i sum gi bilen en effekt på hele 2000 hestekrefter og et moment på over – hold deg fast – voldsomme 5000 Nm!

Rekkevidden skal være på over 1900 kilometer. Den skal ha en totalvekt på 37 tonn og en egenvekt på rundt 10 tonn.

Dette er ikke en elbil. Den har riktignok ingen tradisjonell motor som brenner fossilt drivstoff, men en gassturbin som drives av naturgass og som yter 400 Kw som maks. Bilen er derfor en slags hybrid.

http://www.tv2.no/broom/8480122/