Kreisel Electric skal gi e-Golf ekstra-lang rekkevidde


Via autofil: Mer effektiv batteriteknologi

Det Kreisel Electric hevder å ha fått til, kan gi utviklingen et nytt puff. Spesifikk energitetthet i batteripakkene Kreisel utvikler skal være betydelig høyere enn det Tesla kan vise til i dag. Dette skal være muliggjort gjennom innovativ laserteknikk for pakking av battericellene, noe som skal gjøre batteriene lettere og med mindre intern motstand. Også den termiske styringen skal være optimalisert i forhold til eksisterende metoder.

Kreisel har hatt flere prosjekter for å prøve ut og demonstrere teknologien. De har allerede tidligere eksempelvis utstyrt en Porsche Panamera med en batteripakke som gir den 580 hestekrefter og en rekkevidde på 450 kilometer.

Eksempelet de gir med Volkswagens e-Golf er kanskje mer talende: Den nyutviklede batteripakken på 55,7 kilowattimer monteres mellom akslene på samme sted som den eksisterende pakken på 24,2 kWt. Utrolig nok skal den verken veie mer – cirka 330 kilo, eller ta mer plass enn dagens batterier.

Lover 430 kilometer
Dermed annonserer de en økning i rekkevidde for e-Golf fra dagens 190 kilometer til hele 430 kilometer. Begge tall er riktignok i henhold til EUs optimistiske målesyklus NEDC, men en økning på 126 prosent er uansett imponerende dersom det stemmer.

Les mer her: http://www.autofil.no/937078/kreisel-electric-skal-gi-e-golf-ekstra-lang-rekkevidde?utm_source=Communicator&utm_medium=Email&utm_content=Hovedsak&utm_campaign=Autofil_nyhetsbrev